Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Scharmer vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Scharmer? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is ideaal om je woning koel te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel verschillende modellen. Via deze website bieden we een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Scharmer en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-scharmer

Zonnescherm laten plaatsen in Scharmer

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Scharmer door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Scharmer en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist hangt het terrasscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Scharmer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Scharmer is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende opties zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende materialen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 t/m €2750. In het stukje hierna behandelen we de meest gekozen types.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Advies: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven variëren tussen de €875 tot €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen tussen de €475 t/m €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Scharmer biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties variëren tussen de €250 tot €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijsindicaties schommelen tussen de €270 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Scharmer.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties bedragen tussen de €660 tot zo’n €1900.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Scharmer: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 tot €825. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals verduisterende, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €60,00 tot €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Scharmer: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en brocante uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een prijs van €90 oplopend tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €50 oplopend tot €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Scharmer: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt kiezen uit tientallen systemen en materialen zoals o.a. hout, PVC, aluminium, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 tot +/- €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, aluminium, pvc, bamboe, kunststof. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50 en kunnen oplopen tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Scharmer voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen starten vanaf €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Scharmer zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het soort systeem, het materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In de tabel hieronder verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Scharmer in mei 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €165
Lamellen180 x 180 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Scharmer. In de volgende tabel tref je details over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Roma, Weinor, Toppoint, Bece & Sunway, Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Scharmer? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en showrooms in Meerstad, Harkstede en Harkstede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die in lijn is met jouw stijl. We delen nu de beste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, designs en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Scharmer?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €675. Buitenscreens €260 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een instap-rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €800). Voordelige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: type systeem, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Scharmer?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Scharmer. Dan komt er een ervaren installateur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het systeem op de juiste manier bevestigen. Op die manier ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9616

Plaats een reactie