Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hellum vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Hellum? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €65,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse producten. Op dit platform geven we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bieden we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Hellum en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hellum

Zonnescherm laten plaatsen in Hellum

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hellum door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm goed geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig specialisten in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en leukste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hellum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf levert de screens of gordijnen op de gewenste manier. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Hellum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hellum is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende opties zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €475 t/m €2625. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest handige systemen.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek kan vies worden door regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €875 – €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen bedragen tussen de €450 – €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Hellum is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven variëren tussen de €375 – €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties variëren tussen de €370 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Hellum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het installeren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woningen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten komen uit tussen de €700 tot zo’n €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hellum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €330 – €950. Bijgaand lees je informatie over de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig op te hangen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, dakraam, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €45,00 – €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hellum: heel simpel zelf te installeren.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijsindicaties van €100 tot +/- €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan onkosten van €50 tot zo’n €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Hellum: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden gigantisch veel vormen en materialen als bijv. aluminium, bamboe, stof, PVC, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een tarief van €70 tot +/- €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals bamboe, stof, hout, kunststof, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hellum voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €470 en lopen op tot €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hellum bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei factoren: het type model, materiaalgebruik, het formaat en het soort bediening. Hieronder vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hellum in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2150
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1350
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €140
Lamellen180 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hellum. In het volgende schema verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo & Bol.com, Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Andere merken: Husol, Toppoint, Bece, Deponti, Weinor, Novoferm en Schlappi, Copaco, Milano, Sunway, Swela, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Hellum? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna delen we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vind je ook fabrikanten en bedrijven in Luddeweer, Siddeburen en Overschild.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, designs en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hellum?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde kosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €200 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €760). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Hellum?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Hellum. In die situaties komt een deskundige montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het systeem fatsoenlijk ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9627

Plaats een reactie