Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Luddeweer vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Luddeweer? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens delen we een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Luddeweer en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-luddeweer

Zonnescherm laten plaatsen in Luddeweer

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Luddeweer via een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Luddeweer en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De professional monteert de screens of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Luddeweer

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Luddeweer is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 t/m €2825. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geziene modellen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Noemenswaardig: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €850 en €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 tot €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Luddeweer is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €275 t/m €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €260 en €1250 voor rolluiken bestellen in Luddeweer.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van huizen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven bedragen tussen de €720 – €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Luddeweer: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €390 – €975. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals dakraam, transparante, verduisterende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €52,50 en €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Luddeweer: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €110 tot wel €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €60 tot zo’n €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Luddeweer: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel modellen en materialen zoals stof, PVC, aluminium, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijsindicaties van €67,5 oplopend tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. bamboe, aluminium, pvc, stof, kunststof. Geschikt voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Luddeweer voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Luddeweer bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het soort product, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Luddeweer in juli 2024.

Zonwering systeemGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€815 – €2125
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €150
Lamellen200 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €340
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Luddeweer. In het volgende schema delen we informatie over de populairste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis en Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Ook interessant: Bece, Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint, Roma en Sunway, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Swela, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Luddeweer? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de regio? Hierna bespreken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vind je ook montagepartners en shops in Slochteren, Overschild en Lageland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: het soort raam, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, stoffen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Luddeweer?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De verwachte tarieven vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €210 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een standaard rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €835). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Luddeweer?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Luddeweer. Dan komt er een lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert de zonwering vakkundig ophangen. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9624

Plaats een reactie