Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Onstwedde vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Onstwedde? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Meestal creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse producten. Via onze site check je een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Onstwedde en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-onstwedde

Zonnescherm laten plaatsen in Onstwedde

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Onstwedde middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product degelijk gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Onstwedde en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De vakman plaatst het zonneschermen of de duettes zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het netjes is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Onstwedde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Onstwedde is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 tot €2600. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest moderne types.

Advies over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €925 t/m €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen liggen zo tussen de €325 tot wel €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Onstwedde is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen komen uit tussen de €280 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Onstwedde.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het pand. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De onkosten schommelen tussen de €610 en €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Onstwedde: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €330 – €925. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende types zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €65,00 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Onstwedde: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie een tarief van €95 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijs van €50 tot zo’n €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Onstwedde: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere bamboe, aluminium, kunststof, hout, stof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een prijskaartje van €67,5 oplopend tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals hout, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij circa €50 en lopen op tot €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Onstwedde voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Onstwedde zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende thema’s: het soort systeem, de materiaaltypes, de afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hierna tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Onstwedde in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €170
Lamellen200 x 200 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €380
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Onstwedde. In het schema hierna verstrekken we details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Karwei, Gamma & Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Weinor, Toppoint, Roma, Husol, Novoferm, Deponti & Swela, Sunway, Dickson, Copaco, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Stadskanaal

Goedkope zonwering kopen in Onstwedde? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bekijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site ontdek je ook monteurs en verkooppunten in Musselkanaal, Hoogezand en Mussel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de raamgrootte, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, designs en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Onstwedde?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De standaard kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €275 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je om en nabij de €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een basis rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Budget producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 per kozijn). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Onstwedde?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Onstwedde. Dan komt er een deskundige installateur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de zonwering degelijk monteren. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9591

Plaats een reactie