Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Meerstad vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Meerstad? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt het beste om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze geven we de huidige tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Meerstad (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-meerstad

Zonnescherm laten plaatsen in Meerstad

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Meerstad door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Meerstad en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De professional hangt het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Meerstad

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Meerstad werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere producten zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 en €2725. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende modellen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Let op: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten liggen zo tussen de €850 – €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €425 tot €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Meerstad is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €250 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven komen uit tussen de €250 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Meerstad.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €730 t/m €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Meerstad: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €360 tot €975. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest interessante opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €45,00 tot €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Meerstad: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot +/- €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijsindicaties van €47,5 tot +/- €150.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Meerstad: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Leveranciers bieden diverse soorten en materialen zoals onder andere kunststof, hout, stof, aluminium, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie tarieven van €65 tot zo’n €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, hout, stof, kunststof. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Meerstad inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €430 en lopen op tot €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Meerstad zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €750.

 • Past op bijna elk raam: valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei opties: het type systeem, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In de tabel hierna delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Meerstad in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1575
Screenstot 400 cm breed€260 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €150
Lamellen250 x 150 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Meerstad. In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met de populairste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo en Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Bece, Roma, Toppoint, Novoferm & Copaco, Swela, Milano, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Meerstad? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagepartners en shops in Westerbroek, Harkstede en Waterhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, vormen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Meerstad?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €205 per kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een standaard rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €750). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, materiaaltypes, motiefjes en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Meerstad?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Meerstad. Hierbij komt er een capabele installateur die de raampartij inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het model op de juiste manier bevestigen. Met deze klusservice geniet je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9613

Plaats een reactie