Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Muntendam vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Muntendam? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt erg goed tegen hevige zon. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel diverse oplossing. Via deze website check je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast bekijk je gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Muntendam en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-muntendam

Zonnescherm laten plaatsen in Muntendam

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Muntendam via een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Muntendam en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de shutters op de gewenste manier. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Muntendam

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Muntendam is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere producten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 t/m €2950. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest gekozen oplossingen.

Korte info over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties bedragen tussen de €900 – €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 t/m €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Muntendam is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale tarieven schommelen tussen de €375 tot €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €290 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Muntendam.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de ambiance van het gebouw. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten komen uit tussen de €710 tot wel €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Muntendam: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €340 – €800. Bijgaand delen we veel info over de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €55,00 en €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Muntendam: eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een tarief van €105 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een prijs van €62,5 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Muntendam: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden mega veel kleuren en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, stof, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht onkosten van €75 tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals pvc, hout, stof, aluminium, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Muntendam in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €450 en lopen op tot €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Muntendam bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €87,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere onderdelen: het soort systeem, de materiaalsoort, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Muntendam in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1300
Screens3 – 4 meter breed€270 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €170
Lamellen100 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 breed€125 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Muntendam. In het volgende schema tonen wij een overzicht met de beste verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com.
 • Zie ook: Roma, Novoferm, Deponti, Weinor, Husol, Toppoint & Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in regio van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Muntendam? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook montagepartners en shops in Noordbroek, Meeden en Zuidbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Muntendam?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte investeringen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €240 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €825). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raampartij). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Muntendam?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Muntendam. Hierbij komt er een gespecialiseerde vakman die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het product fatsoenlijk bevestigen. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9649

Plaats een reactie