Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tripscompagnie vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Tripscompagnie? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €57,50. Goede buitenzonwering als een screen is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende combinaties. Op dit portaal geven we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien bieden we de geschatte kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Tripscompagnie en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-tripscompagnie

Zonnescherm laten plaatsen in Tripscompagnie

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Tripscompagnie middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Tripscompagnie en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De monteur levert het knikarmscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Tripscompagnie

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Tripscompagnie is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel producten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 t/m €2875. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest praktische modellen.

Korte info over terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Belangrijk: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen liggen tussen de €900 en €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €475 tot zo’n €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Tripscompagnie is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €300 tot wel €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen zo tussen de €320 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Tripscompagnie.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van het pand. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen bedragen tussen de €640 tot €1650.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Tripscompagnie: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten variëren tussen de €320 tot €925. Bijgaand behandelen we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in tientallen prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 en €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tripscompagnie: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en unieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijskaartje van €115 tot zo’n €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie onkosten van €62,5 oplopend tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Tripscompagnie: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel soorten en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, kunststof, PVC, stof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijs van €75 tot wel €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, kunststof, stof, aluminium. Praktisch voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Tripscompagnie op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, valramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Tripscompagnie zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, hordeur, lamellenhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Te monteren op: uitzetraam, valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: de productcategorie, type materiaal, de maximale breedte en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Tripscompagnie in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €165
Lamellen250 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €310
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Tripscompagnie. In de onderstaande tabel vergelijk je informatie over de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Ook interessant: Husol, Deponti, Roma, Toppoint, Bece, Weinor en Lumenguard, Milano, Dickson, Schlappi, Sunway, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Tripscompagnie? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna verstrekken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en bedrijven in Siddeburen, Noordbroek en Steendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Tripscompagnie?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €220 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je al snel €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een instap-rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €755). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsopties, de materiaalsoort, prints en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Tripscompagnie?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Tripscompagnie. Hierbij komt een ervaren montagepartner die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman het model vakkundig aanbrengen. Zo profiteer je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9633

Plaats een reactie