Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zevenbergschen Hoek vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Zevenbergschen Hoek? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en regel je al vanaf €95,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn de wereld aan afzonderlijke systemen. Op dit portaal check je een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij delen we een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Zevenbergschen Hoek en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Minder last van inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-zevenbergschen-hoek

Zonnescherm laten plaatsen in Zevenbergschen Hoek

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zevenbergschen Hoek via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Zevenbergschen Hoek en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De specialist plaatst het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Check of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Zevenbergschen Hoek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zevenbergschen Hoek is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse opties zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot zo’n €2525. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest verkochte producten.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen liggen tussen de €825 tot wel €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen tussen de €300 t/m €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Zevenbergschen Hoek is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De totale investeringen liggen zo tussen de €200 – €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €320 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Zevenbergschen Hoek.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Effecten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven bedragen tussen de €650 en €1925.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zevenbergschen Hoek: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten schommelen tussen de €370 – €800. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse modellen zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €60,00 tot €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zevenbergschen Hoek: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en landelijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €115 tot zo’n €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een tarief van €57,5 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zevenbergschen Hoek: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen zoals o.a. hout, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een tarief van €80 oplopend tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals pvc, bamboe, kunststof, stof, hout. Geschikt voor grote ramen en bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Zevenbergschen Hoek voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, dakramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zevenbergschen Hoek geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: de productcategorie, de materiaaltypes, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zevenbergschen Hoek in mei 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €160
Lamellen200 x 200 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zevenbergschen Hoek. In het overzicht hierna bekijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma & Kwantum, Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Roma, Deponti & Schlappi, Swela, Dickson, Milano, Copaco, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Moerdijk

Goedkope zonwering kopen in Zevenbergschen Hoek? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel tref je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Standdaarbuiten, Langeweg en Noordhoek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, designs en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zevenbergschen Hoek?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €225 per kozijn. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €790). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €115 per raampartij). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het product, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Zevenbergschen Hoek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Zevenbergschen Hoek. In die situaties komt een lokale montagepartner die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het model op de juiste wijze ophangen. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen starten bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4765

Plaats een reactie