Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordhoek vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Noordhoek? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om de zon en warmte te weren. Eveneens geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit gigantisch veel verschillende systemen. Op deze pagina doorzoek je een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens bekijk je de huidige tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Noordhoek en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-noordhoek

Zonnescherm laten plaatsen in Noordhoek

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordhoek middels een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het systeem degelijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de gemeente. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Noordhoek en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De specialist monteert het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Noordhoek

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Noordhoek is de meest efficiënte manier om de warmte uit je huis te houden. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige systemen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2725. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest bekende keuzes.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €875 – €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten komen uit tussen de €400 tot €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Noordhoek is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De normale tarieven schommelen tussen de €200 tot €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven schommelen tussen de €330 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Noordhoek.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van het huis. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €740 – €1700.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Noordhoek: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €340 en €825. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei types zoals elektrische, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €60,00 en €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordhoek: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €90 tot zo’n €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met een kostenplaatje van €62,5 tot zo’n €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Noordhoek: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden mega veel dessins en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie kosten van €80 oplopend tot €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, pvc, hout, stof, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Noordhoek voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij zo’n €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Noordhoek zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, voorzethor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €82,5 en lopen op tot €500.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere opties: het soort model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. Hieronder bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Noordhoek in mei 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€355 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €150
Lamellen250 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Noordhoek. In het volgende blokje vind je een toelichting op de grootste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, IKEA, Karwei en Leen Bakker, Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Zie ook: Roma, Toppoint, Novoferm, Bece, Weinor, Husol & Swela, Lumenguard, Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Moerdijk

Goedkope zonwering kopen in Noordhoek? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook installateurs en winkels in Stampersgat, Zevenbergen en Kruisland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de beste zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, prints en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Noordhoek?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De normale prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €240 op basis van één kozijn. Kies je voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €770). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: het product, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Noordhoek?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Noordhoek. Hierbij komt een lokale installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de zonwering degelijk aanbrengen. Dankzij deze service profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4759

Plaats een reactie