Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Arkel vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Arkel? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een screen is ideaal om zonnestralen te weren. In veel situaties realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan diverse systemen. Via deze website kan je aan de slag met een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bieden we een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Arkel en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-arkel

Zonnescherm laten plaatsen in Arkel

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Arkel door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Arkel en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De vakman hangt het knikarmscherm of de shutters zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Arkel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Arkel is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele varianten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €425 tot €2575. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne oplossingen.

Meer informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Noemenswaardig: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen bedragen tussen de €925 – €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €450 – €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Arkel is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €400 – €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Arkel.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Effecten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten bedragen tussen de €670 tot zo’n €1850.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Arkel: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen tussen de €300 – €875. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest populaire producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €57,50 tot €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Arkel: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en landelijke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €90 oplopend tot €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met kosten van €62,5 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Arkel: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. hout, PVC, kunststof, stof, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op onkosten van €70 tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals pvc, hout, kunststof, bamboe, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Arkel met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten vanaf €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Arkel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 hangen af van diverse aspecten: het type product, de materiaalsoort, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Arkel in februari 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€245 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €140
Lamellen150 x 100 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €260
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €340
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Arkel. Hierna delen we informatie over de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA, Praxis en Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Deponti, Bece, Husol, Weinor, Roma en Copaco, Swela, Dickson, Milano, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Arkel? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder delen we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met leveranciers en verkooppunten in Meerkerk, Nieuwland en Ameide.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die matcht met de stijl van de woning. We beschrijven nu de beste zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering is afhankelijk van het soort raam, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Arkel?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €290 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €840). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €125 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Arkel?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Arkel. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het model degelijk bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4240, 4241

Plaats een reactie