Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Meerkerk vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Meerkerk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke oplossing. Via onze site kan je aan de slag met een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bekijk je een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Meerkerk en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-meerkerk

Zonnescherm laten plaatsen in Meerkerk

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Meerkerk via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest actuele optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Meerkerk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De specialist monteert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Meerkerk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Meerkerk is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 – €2900. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest bekende keuzes.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen komen uit tussen de €875 en €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen liggen tussen de €300 t/m €1250.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Meerkerk is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Advies: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten schommelen tussen de €300 t/m €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten monteren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen liggen tussen de €290 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Meerkerk.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van huizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten schommelen tussen de €690 tot zo’n €1975.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Meerkerk: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €330 – €975. In het stukje hieronder behandelen we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, transparante en een duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €55,00 – €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Meerkerk: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan onkosten van €95 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een tarief van €47,5 tot zo’n €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Meerkerk: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen zoals onder andere stof, aluminium, hout, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op onkosten van €65 tot +/- €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. pvc, stof, hout, aluminium, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten vanaf €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Meerkerk met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten vanaf €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Meerkerk bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, valraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van allerlei keuzes: het type systeem, de materiaalkeuze, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Meerkerk in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2125
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€280 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €140
Lamellen250 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €310
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Meerkerk. In het schema hieronder tonen wij uitleg over de grootste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei en Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma en Lumenguard, Milano, Copaco, Swela, Sunway, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Meerkerk? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Hoornaar, Ameide en Noordeloos.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, dessins en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Meerkerk?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De huidige onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €280 per raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €780). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Meerkerk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Meerkerk. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het zonnescherm degelijk vastzetten. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is acceptabel, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4230, 4231

Plaats een reactie