Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Goudriaan vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Goudriaan? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Tevens behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel verschillende systemen. Via onze site verstrekken we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien check je de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Goudriaan en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-goudriaan

Zonnescherm laten plaatsen in Goudriaan

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Goudriaan door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het product op de juiste manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Goudriaan en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de vakmannen. De montage-specialist monteert de screens of gordijnen zoals gewenst. Controleer of alles juist is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Goudriaan

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Goudriaan is zeer handig om de zon en warmte te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot €2500. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest verkochte oplossingen.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Advies: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven schommelen tussen de €800 en €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven variëren tussen de €300 tot €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Goudriaan is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale tarieven variëren tussen de €225 t/m €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €310 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Goudriaan.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten variëren tussen de €640 tot wel €1600.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Goudriaan: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen zo tussen de €320 en €950. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €62,50 tot €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Goudriaan: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een tarief van €115 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan tarieven van €62,5 oplopend tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Goudriaan: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere aluminium, hout, bamboe, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijsindicaties van €85 tot +/- €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. hout, pvc, stof, bamboe, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten vanaf €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Goudriaan inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij zo’n €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Goudriaan geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten vanaf €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Te monteren op: uitzetraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei keuzes: het type systeem, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Goudriaan in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €155
Lamellen180 x 180 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €260
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Goudriaan. Hierna vind je een aanvulling op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Zie ook: Toppoint, Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Weinor en Schlappi, Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Goudriaan? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bespreken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook leveranciers en showrooms in Molenaarsgraaf, Heerjansdam en Brandwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: het type raam, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Goudriaan?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €265 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een normaal rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Goudriaan?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Goudriaan. Hierbij komt een ervaren expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het systeem op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2977

Plaats een reactie