Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Molenaarsgraaf vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Molenaarsgraaf? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal vind je een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook geven we de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Molenaarsgraaf en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-molenaarsgraaf

Zonnescherm laten plaatsen in Molenaarsgraaf

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Molenaarsgraaf via een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles juist vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Molenaarsgraaf en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De specialist monteert het uitvalscherm of de shutters zoals besproken. Toets of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Molenaarsgraaf

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Molenaarsgraaf is praktisch om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige varianten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel vormen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 tot €2775. In de koopgids hierna behandelen we de meest bekende systemen.

Praktische terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties liggen zo tussen de €850 en €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €475 tot zo’n €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Molenaarsgraaf komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale tarieven variëren tussen de €400 tot wel €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €290 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Molenaarsgraaf.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van huizen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen variëren tussen de €600 tot zo’n €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Molenaarsgraaf: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €350 – €950. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €45,00 – €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Molenaarsgraaf: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een tarief van €100 tot zo’n €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijsindicaties van €50 tot zo’n €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Molenaarsgraaf: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. In het assortiment zitten oneindig veel modellen en materialen als bijv. stof, kunststof, PVC, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met prijsindicaties van €72,5 tot €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van pvc, aluminium, hout, bamboe, stof. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Molenaarsgraaf op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Molenaarsgraaf geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende opties: de productcategorie, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In het schema hierna tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Molenaarsgraaf in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€845 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€275 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €140
Lamellen100 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €260
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €320
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Molenaarsgraaf. In het volgende schema tref je een toelichting op de beste verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Husol, Deponti, Toppoint, Bece & Milano, Schlappi, Dickson, Copaco, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Molenaarsgraaf? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bespreken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook fabrikanten en showrooms in Waal, Brandwijk en Oud-Alblas.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die perfect past bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, dessins en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Molenaarsgraaf?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €215 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een standaard rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 per raampartij). De totale kosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Molenaarsgraaf?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Molenaarsgraaf. In die situaties komt een ervaren installateur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de expert het zonnescherm op de juiste wijze installeren. Dankzij de montageservice ben je zeker van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2973

Plaats een reactie