Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoornaar vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Hoornaar? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan ontzettend veel diverse combinaties. Via onze site delen we een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Hoornaar (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hoornaar

Zonnescherm laten plaatsen in Hoornaar

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoornaar middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen uit de buurt. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Hoornaar en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hoornaar

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hoornaar is het meest effectief om de warmte uit je huis te houden. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel artikelen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 en €2950. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest bekende modellen.

Advies over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Tip: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen komen uit tussen de €850 tot €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen zo tussen de €375 tot wel €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Hoornaar is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten bedragen tussen de €325 tot zo’n €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten bedragen tussen de €260 en €1225 voor rolluiken bestellen in Hoornaar.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van de woning. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen schommelen tussen de €610 tot €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hoornaar: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties bedragen tussen de €370 en €800. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen verschillende varianten zoals elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €55,00 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoornaar: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan kosten van €90 tot +/- €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een prijs van €60 tot +/- €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hoornaar: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse vormen en materialen zoals PVC, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan onkosten van €67,5 tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals kunststof, aluminium, bamboe, stof, hout. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Hoornaar voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten starten vanaf €450 en kunnen oplopen tot €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hoornaar zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, vast raam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het soort product, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In de volgende tabel bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hoornaar in maart 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2300
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€380 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €155
Lamellen250 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €310
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hoornaar. Hierna bespreken we details over de populairste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, IKEA & Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Zie ook: Bece, Husol, Weinor, Deponti, Toppoint, Novoferm en Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway, Dickson, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Hoornaar? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bekijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Spijk, Noordeloos en Dalem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, vormen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hoornaar?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €240 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een normaal rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €770). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hoornaar?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Hoornaar. In die situaties komt een gediplomeerde vakman die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur de producten op de juiste manier ophangen. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4221, 4223

Plaats een reactie