Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waal vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Waal? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens bieden we gemiddelde kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Waal en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-waal

Zonnescherm laten plaatsen in Waal

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Waal middels een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie goed bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk model matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Waal en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf monteert het zonnescherm, markiezen of gordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Waal

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Waal wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 en €2525. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest geziene keuzes.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Let op: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten bedragen tussen de €875 tot wel €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €375 en €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Waal is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €300 en €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten bedragen tussen de €260 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Waal.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen liggen zo tussen de €740 tot zo’n €1825.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Waal: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €370 tot €875. Bijgaand lees je informatie over de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €45,00 – €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waal: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een warme en huiselijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met kosten van €115 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijskaartje van €52,5 tot zo’n €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Waal: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen als onder andere kunststof, hout, stof, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie onkosten van €75 tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, aluminium, kunststof, stof. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Waal in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Waal geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij zo’n €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draairaam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei opties: het type product, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Waal in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€285 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €140
Lamellen250 x 150 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Waal. In het schema hierna bekijk je details over de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, IKEA & Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Zie ook: Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Roma, Weinor en Copaco, Milano, Dickson, Swela, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Waal? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bekijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en shops in Groot-Ammers, Oud-Alblas en Nieuwpoort.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Waal?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De normale tarieven vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €200 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je al snel €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €805). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €100 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, materiaaltypes, designs en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Waal?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Waal. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde monteur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze service geniet je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2968

Plaats een reactie