Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Azewijn vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Azewijn? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende systemen. Via deze website kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens verstrekken we een kostenindicatie en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Azewijn (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-azewijn

Zonnescherm laten plaatsen in Azewijn

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Azewijn middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het systeem fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig bedrijven uit de buurt. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Azewijn en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De monteur levert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Test of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Azewijn

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Azewijn is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse varianten zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €375 tot wel €2700. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest gekozen keuzes.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op het terras. Disclaimer: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen schommelen tussen de €850 – €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven variëren tussen de €450 tot zo’n €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Azewijn is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen tussen de €250 en €1150.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Effecten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven liggen tussen de €290 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Azewijn.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Ze dragen bij aan de sfeer van de woning. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten liggen zo tussen de €670 – €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Azewijn: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties liggen tussen de €370 – €800. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in tientallen dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals waterafstotende, elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen schommelen tussen de €55,00 en €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Azewijn: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een prijs van €100 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met prijsindicaties van €60 tot +/- €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Azewijn: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel systemen en materialen zoals hout, stof, kunststof, bamboe, aluminium. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een prijskaartje van €65 tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals pvc, aluminium, hout, kunststof, bamboe. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij gemiddeld €60 en kunnen oplopen tot €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Azewijn voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij om en nabij de €460 en lopen op tot €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Azewijn zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere onderdelen: het type systeem, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In het volgende blokje verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Azewijn in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €145
Lamellen200 x 180 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €360
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Azewijn. Hierna tonen wij details over de grootste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei, Praxis en Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor & Swela, Milano, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Montferland

Goedkope zonwering kopen in Azewijn? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel delen we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site kom je ook in contact met leveranciers en verkooppunten in Stokkum, Vethuizen en s-Heerenberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, modellen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Azewijn?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige tarieven helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €205 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €805). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het formaat, soort bediening, het soort materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Azewijn?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Azewijn. In dat geval komt in gespecialiseerde professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur het model juist aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met een handslinger is acceptabel, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7045

Plaats een reactie