Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vethuizen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Vethuizen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Daarnaast creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke producten. Via onze site bieden we een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Vethuizen (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-vethuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Vethuizen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vethuizen via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig experts in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Vethuizen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De installateur plaatst het knikarmscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Vethuizen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Vethuizen is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €250 tot wel €2675. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest gekozen systemen.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen bedragen tussen de €900 tot wel €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €450 en €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Vethuizen is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 tot zo’n €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Effecten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Ook schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €270 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Vethuizen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven liggen zo tussen de €660 en €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Vethuizen: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €310 tot €875. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €65,00 en €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vethuizen: voor iedereen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €115 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op onkosten van €50 tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Vethuizen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten aanzienlijk veel vormen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, kunststof, stof, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op onkosten van €67,5 tot +/- €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. hout, stof, kunststof, pvc, aluminium. Praktisch voor grote ramen en bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vethuizen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Vethuizen zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, inzethor, rolhor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei aspecten: het model, materiaalgebruik, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vethuizen in juni 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2325
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1300
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €155
Lamellen250 x 250 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Vethuizen. In het volgende schema delen we informatie over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Praxis, Karwei en Formido, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Bece, Weinor, Deponti, Novoferm & Schlappi, Milano, Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Montferland

Goedkope zonwering kopen in Vethuizen? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna bieden wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook montagepartners en verkooppunten in s-Heerenberg, Braamt en Lengel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, dessins en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Vethuizen?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €550. Buitenscreens €200 per raam / kozijn. In het geval van een zonnescherm betaal je al snel €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €750). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vethuizen?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Vethuizen. Er komt dan een gespecialiseerde montagepartner die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice geniet je altijd van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7046

Plaats een reactie