Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Braamt vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Braamt? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Soms behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan bijzonder veel verschillende systemen. Via onze site vind je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens bieden we de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Braamt (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-braamt

Zonnescherm laten plaatsen in Braamt

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Braamt middels een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat alles op de juiste wijze aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk model geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest moderne optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Braamt en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Braamt

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Braamt is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot zo’n €2525. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest praktische systemen.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen variëren tussen de €800 tot wel €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen liggen zo tussen de €400 tot wel €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Braamt is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven bedragen tussen de €325 tot wel €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten variëren tussen de €320 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Braamt.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van gebouwen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen schommelen tussen de €620 t/m €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Braamt: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten schommelen tussen de €340 tot €975. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen diverse modellen zoals kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €47,50 – €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Braamt: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een prijskaartje van €110 tot +/- €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een kostenplaatje van €55 oplopend tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Braamt: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals onder andere bamboe, aluminium, hout, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op kosten van €77,5 tot €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals kunststof, aluminium, hout, pvc, stof. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Braamt professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij €430 en lopen op tot €850.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Braamt zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, vast raam, tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende factoren: het type product, het gewenste materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Braamt in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €155
Lamellen200 x 180 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Braamt. Hieronder vergelijk je uitleg over de beste verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei & Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Husol, Novoferm, Weinor, Roma, Deponti, Bece en Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Montferland

Goedkope zonwering kopen in Braamt? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna tref je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook leveranciers en shops in Lengel, Wijnbergen en Azewijn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Braamt?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €265 per raam / kozijn. Kies je voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het model, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, designs en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Braamt?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Braamt. In die situaties komt een capabele montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het product op de juiste wijze aanbrengen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7047

Plaats een reactie