Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dodewaard vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Dodewaard? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke producten. Op deze pagina vind je een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien vind je gemiddelde tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Dodewaard (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-dodewaard

Zonnescherm laten plaatsen in Dodewaard

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Dodewaard middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm degelijk opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Dodewaard en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De installateur plaatst de screens of de vouwgordijnen zoals besproken. Test of alles juist is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Dodewaard

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Dodewaard is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige artikelen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in allerlei vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 t/m €2525. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest handige oplossingen.

Advies over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Tip: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen komen uit tussen de €850 en €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven variëren tussen de €475 en €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Dodewaard is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties schommelen tussen de €350 en €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €370 en €1500 voor rolluiken bestellen in Dodewaard.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Korte info over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van gebouwen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties bedragen tussen de €710 tot zo’n €1625.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Dodewaard: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 en €900. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in tientallen prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €55,00 en €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dodewaard: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een warme en rustieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie tarieven van €95 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een kostenplaatje van €55 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Dodewaard: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Je kunt kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, bamboe, kunststof, hout, stof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijskaartje van €85 oplopend tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, pvc, hout, kunststof, bamboe. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Dodewaard op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten vanaf €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dodewaard zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei keuzes: de productcategorie, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dodewaard in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €140
Lamellen100 x 50 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Dodewaard. Hierna bekijk je informatie over de meest bekende merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach, Gamma & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Roma, Husol, Bece, Toppoint en Copaco, Dickson, Swela, Milano, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Neder-Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Dodewaard? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tonen wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagepartners en winkels in Driel, Zetten en Heteren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Dodewaard?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte tarieven hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €255 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €790). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Dodewaard?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Dodewaard. Er komt dan een deskundige professional die de raampartij opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het systeem op de juiste manier installeren. Dankzij deze service profiteer je van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger is voldoende, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6669

Plaats een reactie