Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Neder-Betuwe vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Neder-Betuwe? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en regel je al vanaf €82,50. Goede buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om je woning koel te houden. Tevens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan gigantisch veel diverse soorten. Op dit portaal doorzoek je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien doorzoek je de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Neder-Betuwe en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-neder-betuwe

Zonnescherm laten plaatsen in Neder-Betuwe

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Neder-Betuwe via een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel degelijk aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest hippe manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Neder-Betuwe en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de lamellen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Neder-Betuwe

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Neder-Betuwe werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot wel €2525. In het volgende gedeelte behandelen we de meest praktische systemen.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen schommelen tussen de €375 en €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Neder-Betuwe biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De onkosten bedragen tussen de €300 tot €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten monteren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €250 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Neder-Betuwe.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het huis. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten liggen zo tussen de €750 t/m €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Neder-Betuwe: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 tot €950. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in talloze kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €45,00 tot €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Neder-Betuwe: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €90 tot wel €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een tarief van €55 oplopend tot €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Neder-Betuwe: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen als onder andere aluminium, bamboe, PVC, hout, stof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een tarief van €65 tot zo’n €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, hout, aluminium, stof, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij circa €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Neder-Betuwe op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Neder-Betuwe zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij circa €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van een aantal keuzes: het model, het soort materiaal, de maximale lengte en het soort bediening. In de tabel hierna vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Neder-Betuwe in april 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €165
Lamellen150 x 100 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Neder-Betuwe. In de tabel hierna verstrekken we een toelichting op de meest verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA en Kwantum, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Novoferm, Toppoint, Bece, Deponti, Roma, Weinor & Swela, Dickson, Copaco, Lumenguard, Milano, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Neder-Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Neder-Betuwe? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna vind je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook montagepartners en verkooppunten in Culemborg, Tiel en Houten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, vormen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Neder-Betuwe?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijzen tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €790). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 per raampartij). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, het formaat, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Neder-Betuwe?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Neder-Betuwe. Hierbij komt een lokale professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met een handslinger is werkbaar, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4043Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie