Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Echteld vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Echteld? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om je woning koel te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke modellen. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook geven we gemiddelde kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Echteld en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-echteld

Zonnescherm laten plaatsen in Echteld

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Echteld via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het scherm goed bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Echteld en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De vakman monteert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Echteld

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Echteld is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele producten zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 – €2500. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €825 tot wel €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen schommelen tussen de €425 tot wel €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Echteld biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten variëren tussen de €400 tot €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties schommelen tussen de €350 – €1375 voor rolluiken bestellen in Echteld.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het pand. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten komen uit tussen de €660 t/m €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Echteld: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €340 – €800. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, probleemloos te installeren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, waterafstotende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €52,50 – €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Echteld: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan kosten van €90 tot zo’n €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met tarieven van €57,5 tot wel €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Echteld: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen als onder andere aluminium, bamboe, PVC, kunststof, stof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijskaartje van €70 tot wel €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, hout, stof, kunststof, aluminium. Geschikt voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Echteld in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij om en nabij de €470 en lopen op tot €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Echteld zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit model weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende thema’s: de productcategorie, materiaalgebruik, de maximale breedte en de bediening. Hieronder bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Echteld in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2350
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€385 – €1500
Screenstot 4 meter breed€240 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €165
Lamellen100 x 250 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €250
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Echteld. In de volgende tabel verstrekken we details over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA en Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Zie ook: Roma, Novoferm, Toppoint, Husol, Bece, Deponti & Swela, Dickson, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Neder-Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Echteld? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel tonen wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook montagebedrijven en shops in Opheusden, Ophemert en Ochten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de beste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van het soort raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Echteld?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €260 per raam. Kies je voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €765). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaaltypes, prints en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Echteld?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Echteld. Er komt dan een gespecialiseerde professional die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Zo profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4033, 4054

Plaats een reactie