Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ochten vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Ochten? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende combinaties. Op deze pagina check je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Ochten en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-ochten

Zonnescherm laten plaatsen in Ochten

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ochten via een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het scherm op de goede manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Ochten en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De specialist monteert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Test of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ochten

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ochten is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en groottes. De kosten variëren tussen de €225 t/m €2525. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest praktische modellen.

Nieuwe terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Advies: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen variëren tussen de €900 tot zo’n €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten liggen zo tussen de €425 tot wel €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Ochten is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen komen uit tussen de €350 en €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen schommelen tussen de €360 en €1450 voor rolluiken bestellen in Ochten.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de sfeer van het pand. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten liggen zo tussen de €730 – €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Ochten: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen zo tussen de €340 tot €875. In het onderstaande stuk beoordelen we de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €55,00 tot €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ochten: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en brocante ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een tarief van €100 tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met kosten van €65 oplopend tot €180.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Ochten: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere PVC, hout, aluminium, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan kosten van €82,5 tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. hout, stof, pvc, bamboe, kunststof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80 en lopen op tot €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ochten direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ochten geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij zo’n €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Breed inzetbaar: draairaam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het model, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het overzicht hierna verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ochten in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1375
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €170
Lamellen180 x 180 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ochten. In de volgende tabel vergelijk je een overzicht met de populairste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, IKEA, Gamma en Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Bekijk ook: Roma, Weinor, Bece, Toppoint, Deponti, Husol en Sunway, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Neder-Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Ochten? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna delen we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook monteurs en winkels in Lienden, IJzendoorn en Kesteren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ochten?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €270 per raampartij. Bij een terrasscherm betaal je ongeveer €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een standaard rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €845). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de afmetingen, soort bediening, type materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Ochten?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Ochten. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de montagepartner het product volgens de documentatie monteren. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is acceptabel, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4050, 4051

Plaats een reactie