Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwegein vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Nieuwegein? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. Eveneens geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel diverse soorten. Via onze site doorzoek je een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Nieuwegein (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-nieuwegein

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwegein

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwegein door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de gemeente. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nieuwegein en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De monteur levert het terrasscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Nieuwegein

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Nieuwegein is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze vormen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 tot zo’n €2950. In de koopgids hierna beoordelen we de meest praktische producten.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €900 tot wel €2025.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen zo tussen de €350 en €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwegein is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen tussen de €400 t/m €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen liggen tussen de €310 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Nieuwegein.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het huis. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven schommelen tussen de €710 – €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nieuwegein: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €320 en €975. In het bijgaande stukje bespreken we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €55,00 en €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwegein: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een speelse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een prijs van €100 tot zo’n €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan tarieven van €60 tot wel €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Nieuwegein: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als bijv. aluminium, kunststof, bamboe, hout, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op tarieven van €72,5 tot +/- €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals hout, aluminium, bamboe, pvc, stof. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €50 en lopen op tot €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwegein in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij circa €400 en kunnen oplopen tot €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nieuwegein zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €87,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei factoren: het type product, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwegein in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2175
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€280 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €165
Lamellen180 x 180 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nieuwegein. In de tabel hieronder bieden wij een toelichting op de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Karwei, Gamma & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Bece, Husol, Novoferm, Weinor en Copaco, Milano, Lumenguard, Sunway, Swela, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Nieuwegein

Goedkope zonwering kopen in Nieuwegein? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje delen we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform ontdek je ook installatiepartners en bedrijven in Woerden, Montfoort en Lopik.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bezoek ook onze pagina over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in veel kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Nieuwegein?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele prijzen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €200 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €810). Overige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Nieuwegein?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Nieuwegein. Er komt dan een lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de montagepartner het zonnescherm op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger is acceptabel, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439

Plaats een reactie