Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Montfoort vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Montfoort? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende producten. Via onze site geven we een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we de huidige tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Montfoort en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-montfoort

Zonnescherm laten plaatsen in Montfoort

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Montfoort middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Montfoort en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De installateur hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Montfoort

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Montfoort wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel opties zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot zo’n €2700. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene producten.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €850 en €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten variëren tussen de €450 en €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Montfoort is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €250 t/m €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Korte info over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven liggen tussen de €370 en €1200 voor rolluiken bestellen in Montfoort.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €720 tot €1700.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Montfoort: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen tussen de €330 – €900. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel op te hangen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Montfoort: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karaktervolle uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €95 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijsindicaties van €57,5 tot +/- €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Montfoort: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. In het assortiment zitten oneindig veel soorten en materialen als o.a. stof, hout, PVC, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een tarief van €85 oplopend tot €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. hout, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten bij gemiddeld €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Montfoort voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten vanaf €430 en kunnen oplopen tot €930.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Montfoort zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €75 en lopen op tot €525.

 • Breed inzetbaar: valraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere onderdelen: het soort product, materiaaltypes, het formaat en de bediening. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Montfoort in juli 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€825 – €2300
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €160
Lamellen250 x 150 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €370
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Montfoort. In de volgende tabel bieden wij details over de meest verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hubo, Hornbach en Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Zie ook: Weinor, Bece, Roma, Toppoint, Husol, Deponti & Copaco, Dickson, Milano, Lumenguard, Schlappi, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Montfoort

Goedkope zonwering kopen in Montfoort? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna verstrekken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website vind je ook fabrikanten en shops in Oudewater, IJsselstein en Hardinxveld-Giessendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Montfoort?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Buitenscreens €265 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een instap-rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €755). Budget binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, de materiaaltypes, motiefjes en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Montfoort?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Montfoort. Er komt dan een ervaren professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de monteur het model op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3417Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie