Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vinkeveen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Vinkeveen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse systemen. Via onze site delen we een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast doorzoek je een indicatie van de kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Vinkeveen (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-vinkeveen

Zonnescherm laten plaatsen in Vinkeveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Vinkeveen door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vinkeveen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De montage-specialist plaatst de screens of de lamellen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Vinkeveen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Vinkeveen is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse toepassingen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei designs en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot zo’n €2575. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne oplossingen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Disclaimer: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven schommelen tussen de €900 tot €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €475 t/m €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Vinkeveen is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten komen uit tussen de €400 tot wel €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven liggen zo tussen de €290 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Vinkeveen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven bedragen tussen de €650 – €1850.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Vinkeveen: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €310 – €950. In het onderstaande stuk behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €65,00 en €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vinkeveen: heel simpel zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een tarief van €115 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijs van €65 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Vinkeveen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en materialen als onder andere aluminium, kunststof, PVC, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht kosten van €82,5 tot €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van hout, aluminium, stof, bamboe, pvc. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij circa €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Vinkeveen op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Vinkeveen zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei keuzes: het model, het materiaal, de maximale lengte en de bediening. In het volgende schema verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vinkeveen in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2150
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1325
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €140
Lamellen100 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 breed€120 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Vinkeveen. In de volgende tabel tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Praxis, Karwei & Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Roma, Deponti, Novoferm, Bece, Husol, Toppoint en Swela, Lumenguard, Copaco, Dickson, Milano, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van De Ronde Venen

Goedkope zonwering kopen in Vinkeveen? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal bekijk je ook monteurs en winkels in Vreeland, Waverveen en Loenersloot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die aansluit bij jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest ideale soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, dessins en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Vinkeveen?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte tarieven tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €235 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €825). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaaltypes, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Vinkeveen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Vinkeveen. In dat geval komt in deskundige expert die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de montagepartner het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3645

Plaats een reactie