Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nijkerk vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Nijkerk? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €92,50. Goede buitenzonwering als een screen is ideaal om je woning koel te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse combinaties. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je een kostenindicatie en adressen van verschillende zonwering specialisten in Nijkerk en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-nijkerk

Zonnescherm laten plaatsen in Nijkerk

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nijkerk middels een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten uit de buurt. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nijkerk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De professional levert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Nijkerk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Nijkerk is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse artikelen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2825. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de beste modellen.

Genieten van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Tip: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €825 tot wel €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen komen uit tussen de €475 tot wel €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Nijkerk is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties liggen tussen de €275 en €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €270 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Nijkerk.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven schommelen tussen de €630 tot wel €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Nijkerk: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen variëren tussen de €310 – €975. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te installeren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €52,50 en €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nijkerk: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een tarief van €50 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Nijkerk: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit diverse kleuren en materialen als onder andere stof, bamboe, hout, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijsindicaties van €80 tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, pvc, kunststof, aluminium, bamboe. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten vanaf €60 en kunnen oplopen tot €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Nijkerk op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Nijkerk bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, rolhor, hordeur, inzethor, plissé hor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei opties: het soort model, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bediening. In de tabel hieronder bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nijkerk in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2375
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€270 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €160
Lamellen250 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nijkerk. In het overzicht hierna bespreken we details over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, IKEA & FonQ, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Toppoint, Bece, Roma, Novoferm en Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Swela, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Nijkerk

Goedkope zonwering kopen in Nijkerk? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bieden wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook fabrikanten en winkels in Putten, Harderwijk en Leusden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de meest ideale zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Nijkerk?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €280 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €770). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaalgebruik, designs en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nijkerk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Nijkerk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde vakman die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert het product op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met stang of band is werkbaar, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3860, 3861, 3862, 3863Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie