Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nijkerkerveen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Nijkerkerveen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €72,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse soorten. Op dit platform verstrekken we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast vind je een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Nijkerkerveen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-nijkerkerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Nijkerkerveen

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nijkerkerveen middels een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel goed vastgezet wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nijkerkerveen en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De monteur levert het terrasscherm of de shutters zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Nijkerkerveen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nijkerkerveen is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in talloze designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €2850. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest praktische systemen.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Disclaimer: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen liggen tussen de €900 tot zo’n €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 tot €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nijkerkerveen is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen komen uit tussen de €250 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Nijkerkerveen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van gebouwen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten variëren tussen de €750 tot €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nijkerkerveen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen bedragen tussen de €330 en €975. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische, transparante en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €62,50 – €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nijkerkerveen: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijs van €110 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijs van €47,5 tot €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nijkerkerveen: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit tientallen vormen en materialen als onder andere PVC, bamboe, kunststof, stof, hout. Door de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht onkosten van €75 tot +/- €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, hout, kunststof, bamboe, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nijkerkerveen op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nijkerkerveen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €77,5 en kunnen oplopen tot €650.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het type model, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het volgende schema verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nijkerkerveen in mei 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2325
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1375
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €175
Lamellen100 x 50 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €310
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Nijkerkerveen. Hierna vergelijk je informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, IKEA en Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Check ook: Deponti, Bece, Husol, Weinor, Novoferm, Roma en Swela, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Nijkerk

Goedkope zonwering kopen in Nijkerkerveen? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bespreken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook installateurs en bedrijven in Stoutenburg, Hoevelaken en Stoutenburg Noord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Nijkerkerveen?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De normale kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €290 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €805). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €120 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleuren en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Nijkerkerveen?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Nijkerkerveen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het systeem juist aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3864, 3871

Plaats een reactie