Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lent vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Lent? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Tevens biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn enorm veel verschillende systemen. Op deze pagina check je een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens verstrekken we een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Lent en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-lent

Zonnescherm laten plaatsen in Lent

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lent door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lent en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst de screens of gordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Lent

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Lent is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende producten zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 t/m €2700. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest gekozen producten.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties liggen tussen de €825 tot zo’n €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €350 tot wel €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Lent is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De totale investeringen komen uit tussen de €400 tot €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €350 en €1275 voor rolluiken bestellen in Lent.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten bedragen tussen de €740 tot zo’n €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Lent: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten variëren tussen de €300 tot €875. Bijgaand behandelen we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, waterafstotende, elektrische, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €52,50 en €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Lent: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €90 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht tarieven van €50 tot €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Lent: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel dessins en materialen als kunststof, PVC, aluminium, stof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €82,5 oplopend tot €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van pvc, bamboe, kunststof, hout, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Lent in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij gemiddeld €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lent geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Breed inzetbaar: valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei factoren: het type model, materiaalgebruik, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Lent in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€255 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €140
Lamellen200 x 250 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Lent. In de tabel hieronder delen we een aanvulling op de meest bekende merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, IKEA en Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Andere merken: Toppoint, Bece, Deponti, Husol, Roma, Weinor & Sunway, Copaco, Dickson, Schlappi, Milano, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Nijmegen

Goedkope zonwering kopen in Lent? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op dit portaal ontdek je ook monteurs en verkopers in Beneden-Leeuwen, Driel en Wamel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, vormen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Lent?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €255 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een normaal rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €770). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 per raampartij). De totale bedragen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, designs en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Lent?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Lent. Hierbij komt een deskundige monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het product degelijk installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6663

Plaats een reactie