Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beneden-Leeuwen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Beneden-Leeuwen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is praktisch om de zon en warmte te weren. In veel situaties biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan geweldig veel verschillende oplossing. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook delen we de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Beneden-Leeuwen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-beneden-leeuwen

Zonnescherm laten plaatsen in Beneden-Leeuwen

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Beneden-Leeuwen middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het scherm goed aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers uit de buurt. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Beneden-Leeuwen en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De monteur plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Check of de totale constructie correct is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Beneden-Leeuwen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Beneden-Leeuwen werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel opties zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot zo’n €2750. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest populaire oplossingen.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Advies: het scherm kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €875 tot wel €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen zo tussen de €475 en €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Beneden-Leeuwen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen variëren tussen de €350 tot zo’n €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €350 en €1350 voor rolluiken bestellen in Beneden-Leeuwen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen tussen de €670 tot zo’n €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Beneden-Leeuwen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €390 – €975. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te monteren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €45,00 – €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beneden-Leeuwen: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot zo’n €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijskaartje van €62,5 tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Beneden-Leeuwen: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen als bijv. aluminium, stof, kunststof, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan onkosten van €80 oplopend tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, bamboe, hout, pvc, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €65 en lopen op tot €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Beneden-Leeuwen op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Beneden-Leeuwen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere zaken: het soort systeem, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Beneden-Leeuwen in juni 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€825 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €155
Lamellen200 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €310
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Beneden-Leeuwen. In het schema hieronder vergelijk je uitleg over de populairste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei & FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Novoferm, Husol, Deponti, Roma, Weinor, Toppoint en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van West Maas en Waal

Goedkope zonwering kopen in Beneden-Leeuwen? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze website bekijk je ook fabrikanten en showrooms in Afferden, Wamel en Puiflijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in velerlei kleuren, dessins en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Beneden-Leeuwen?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De actuele onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €550. Screens €260 per raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een instap-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €805). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de maximale breedte, soort bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Beneden-Leeuwen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Beneden-Leeuwen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het systeem op de juiste wijze installeren. Zo geniet je van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6658

Plaats een reactie