Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidland vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Zuidland? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens doorzoek je de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Zuidland (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-zuidland

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidland

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidland door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat de installatie goed bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest comfortabele optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zuidland en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De monteur levert het zonneschermen of de shutters zoals jij dat wilt. Check of de totale constructie correct is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Zuidland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Zuidland is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse varianten zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €225 tot wel €2725. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest verkochte types.

Praktische knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten komen uit tussen de €825 t/m €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen tussen de €475 en €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Zuidland is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De totale investeringen variëren tussen de €375 en €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven liggen zo tussen de €270 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Zuidland.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven variëren tussen de €660 tot €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Zuidland: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €370 – €975. In deze koopgids geven we een toelichting op de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €55,00 – €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidland: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie kosten van €100 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een tarief van €65 tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Zuidland: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, aluminium, hout, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht onkosten van €65 tot +/- €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van aluminium, kunststof, pvc, stof, bamboe. Geschikt voor grote ramen en matchen goed met een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidland voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij om en nabij de €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zuidland zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij om en nabij de €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse onderdelen: het soort model, materiaalgebruik, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zuidland in juli 2024.

ZonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1275
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €155
Lamellen200 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Zuidland. In de tabel hieronder bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Gamma, Praxis en Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint, Husol, Roma en Schlappi, Swela, Copaco, Milano, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Nissewaard

Goedkope zonwering kopen in Zuidland? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tref je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook montagebedrijven en verkooppunten in Hekelingen, Abbenbroek en Geervliet.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, modellen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zuidland?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €285 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een normaal rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €835). Alternatieve keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €135 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Zuidland?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Zuidland. Hierbij komt er een ervaren installateur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het product juist bevestigen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3214

Plaats een reactie