Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hekelingen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Hekelingen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Eveneens biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende combinaties. Via onze site verstrekken we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bieden we gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Hekelingen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-hekelingen

Zonnescherm laten plaatsen in Hekelingen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hekelingen door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hekelingen en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Check of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hekelingen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hekelingen werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €2825. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest praktische keuzes.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven liggen zo tussen de €900 tot wel €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Moderne eigentijdse look.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen zo tussen de €375 – €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Hekelingen is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €200 – €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven variëren tussen de €290 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Hekelingen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van het pand. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 t/m €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hekelingen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen komen uit tussen de €320 en €975. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, simpel te installeren, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt diverse varianten zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €47,50 en €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hekelingen: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en rustieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een tarief van €95 tot zo’n €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht prijzen van €50 tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hekelingen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse dessins en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, hout, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een tarief van €85 tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van bamboe, pvc, stof, hout, aluminium. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hekelingen op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €440 en kunnen oplopen tot €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hekelingen geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij €87,5 en kunnen oplopen tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, uitzetraam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van verschillende keuzes: het soort product, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hekelingen in mei 2024.

ZonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1400
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €170
Lamellen200 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 breed€125 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hekelingen. In het volgende schema bekijk je uitleg over de meest bekende merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo en Bol.com, Kwantum, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Bece, Husol, Novoferm, Roma & Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Nissewaard

Goedkope zonwering kopen in Hekelingen? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met monteurs en winkels in Europoort Rotterdam, Geervliet en Maasvlakte Rotterdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hekelingen?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De normale onkosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €235 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een normaal rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €825). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, het materiaal, dessins en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hekelingen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Hekelingen. Hierbij komt er een ervaren expert die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het product op de juiste manier ophangen. Dankzij de montageservice profiteer je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3205, 3209

Plaats een reactie