Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Peest vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Peest? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Soms creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel diverse producten. Via deze website delen we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop vind je gemiddelde kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Peest en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-peest

Zonnescherm laten plaatsen in Peest

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Peest middels een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Peest en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals overeengekomen. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Peest

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Peest is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot wel €2750. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen producten.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven in de tuin. Advies: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen schommelen tussen de €425 tot wel €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Peest is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven bedragen tussen de €300 t/m €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen komen uit tussen de €260 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Peest.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten komen uit tussen de €630 tot zo’n €1625.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Peest: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €330 tot €850. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €55,00 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Peest: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en unieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €95 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan onkosten van €60 tot wel €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Peest: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals bijv. PVC, kunststof, stof, hout, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie tarieven van €77,5 tot zo’n €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, aluminium, pvc, hout, stof. Geschikt voor grote ramen en sluiten goed aan op een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Peest in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Peest zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van allerlei zaken: het type systeem, materiaalgebruik, de afmeting en de manier van bedienen. In het volgende schema verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Peest in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€865 – €2325
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €160
Lamellen100 x 50 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 breed€125 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Peest. In de volgende tabel vergelijk je details over de meest bekende merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hubo, IKEA & Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Weinor, Husol, Bece, Roma, Toppoint en Lumenguard, Milano, Swela, Sunway, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Peest? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder tonen wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook montagepartners en verkopers in Norg, Huis ter Heide en Langelo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw pand hangt af van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, designs en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Peest?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De actuele tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €240 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een normaal rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €755). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per raampartij). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het type / model, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, designs en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Peest?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Peest. Hierbij komt er een gespecialiseerde expert die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het zonnescherm vakkundig bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9334, 9336

Plaats een reactie