Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Norg vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Norg? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is praktisch tegen hevige zon. In veel situaties biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via deze website geven we een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze geven we een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Norg (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-norg

Zonnescherm laten plaatsen in Norg

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Norg door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk vakmannen uit de buurt. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Norg en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De specialist plaatst het uitvalscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of de totale constructie correct is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Norg

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Norg is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel modellen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €225 tot zo’n €2900. In onderstaande alinea bespreken we de meest geziene oplossingen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Let op: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €825 tot €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties variëren tussen de €350 tot wel €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Norg komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven bedragen tussen de €225 tot wel €1025.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten liggen tussen de €290 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Norg.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen schommelen tussen de €690 t/m €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Norg: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €340 – €850. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €65,00 – €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Norg: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karaktervolle ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie kosten van €100 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op kosten van €60 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Norg: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als kunststof, bamboe, stof, hout, aluminium. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan kosten van €82,5 tot +/- €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, pvc, stof, aluminium. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij circa €55 en lopen op tot €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Norg voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij circa €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Norg zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €550.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere opties: het model, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Norg in mei 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1600
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €150
Lamellen100 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Norg. Hierna bespreken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei & Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Toppoint, Novoferm, Deponti, Bece, Husol & Swela, Lumenguard, Sunway, Milano, Schlappi, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Norg? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel delen we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en verkopers in Foxwolde, Langelo en Roderwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We delen nu de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Norg?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €205 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €795). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, dessins en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Norg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Norg. Er komt dan een ervaren monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het product goed vastzetten. Op die manier geniet je altijd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met stang of band is acceptabel, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9330, 9331

Plaats een reactie