Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Veenhuizen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Veenhuizen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn enorm veel afzonderlijke soorten. Via deze website bieden we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Veenhuizen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-veenhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Veenhuizen

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Veenhuizen middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel experts in de gemeente. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Veenhuizen en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De specialist hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Veenhuizen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Veenhuizen is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en maten. De kosten variëren tussen de €500 tot €2850. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest moderne oplossingen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De normale tarieven liggen tussen de €800 en €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten schommelen tussen de €325 tot €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Veenhuizen is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven schommelen tussen de €275 tot zo’n €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten variëren tussen de €320 – €1275 voor rolluiken bestellen in Veenhuizen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten liggen tussen de €730 tot zo’n €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Veenhuizen: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen zo tussen de €380 en €975. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €47,50 tot €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Veenhuizen: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en authentieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op onkosten van €90 tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht onkosten van €52,5 tot +/- €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Veenhuizen: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen zoals onder andere kunststof, hout, PVC, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijs van €82,5 oplopend tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van pvc, stof, kunststof, bamboe, hout. Praktisch voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten vanaf €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Veenhuizen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen starten bij om en nabij de €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Veenhuizen zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het type systeem, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In het schema hieronder bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Veenhuizen in mei 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1375
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €170
Lamellen180 x 180 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €380
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Veenhuizen. In het schema hierna bieden wij details over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA, Hubo & Wehkamp, Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Novoferm, Bece, Roma, Deponti en Swela, Schlappi, Sunway, Copaco, Milano, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Veenhuizen? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bekijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en winkels in Peest, Een en Huis ter Heide.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de beste zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in veel kleuren, modellen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Veenhuizen?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €675. Buitenscreens €235 per raam / kozijn. Bij een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €845). Overige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het product, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Veenhuizen?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Veenhuizen. In die situaties komt een lokale installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert het product juist monteren. Dankzij de montageservice geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9341

Plaats een reactie