Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Augsbuurt vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Augsbuurt? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse oplossing. Op dit platform bieden we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Augsbuurt en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-augsbuurt

Zonnescherm laten plaatsen in Augsbuurt

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Augsbuurt via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het product op de goede manier gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van experts uit de buurt. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en leukste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Augsbuurt en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De vakman plaatst de screens of de rolgordijnen op de gewenste manier. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Augsbuurt

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Augsbuurt is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 – €2650. In het stukje hierna lees je informatie over de meest moderne modellen.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Advies: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven komen uit tussen de €825 en €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties schommelen tussen de €325 tot €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Augsbuurt is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten liggen tussen de €250 – €1375 voor rolluiken bestellen in Augsbuurt.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De totale investeringen variëren tussen de €700 tot zo’n €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Augsbuurt: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €360 en €875. Bijgaand leggen we alles uit over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, waterafstotende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, dakraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €47,50 en €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Augsbuurt: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijs van €95 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan tarieven van €57,5 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Augsbuurt: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse modellen en materialen als bijv. aluminium, kunststof, hout, PVC, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op kosten van €75 tot zo’n €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, stof, pvc, kunststof, hout. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €75 en lopen op tot €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Augsbuurt voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij circa €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Augsbuurt zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Te monteren op: valraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei aspecten: het model, type materiaal, de afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Augsbuurt in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €150
Lamellen100 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €320
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Augsbuurt. In de tabel hierna delen we informatie over de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA en Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor, Bece en Milano, Swela, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Augsbuurt? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tonen wij gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook monteurs en shops in Kootstertille, Kollumerpomp en Drogeham.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: het soort raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, modellen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Augsbuurt?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €750. Buitenscreens €225 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een instap-rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €750). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raampartij). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de grootte van het systeem, bediening, type materiaal, prints en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Augsbuurt?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Augsbuurt. Hierbij komt er een deskundige vakman die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de producten goed bevestigen. Dankzij deze service geniet je van perfecte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9292

Plaats een reactie