Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ferwert vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Ferwert? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is praktisch om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Ferwert en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ferwert

Zonnescherm laten plaatsen in Ferwert

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ferwert via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm op de goede manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de voorkant of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ferwert en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de shutters op de afgesproken plekken. Controleer of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ferwert

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ferwert is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €425 t/m €2500. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest verkochte modellen.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €825 tot wel €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen komen uit tussen de €475 tot wel €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Ferwert is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €200 en €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Genieten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €320 en €1475 voor rolluiken bestellen in Ferwert.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €730 t/m €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Ferwert: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €330 – €825. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in tientallen dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €45,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ferwert: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht kosten van €95 tot wel €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een prijskaartje van €60 tot +/- €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Ferwert: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen soorten en materialen als onder andere bamboe, stof, aluminium, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijs van €70 tot wel €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, stof, aluminium, hout. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij gemiddeld €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Ferwert in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij circa €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ferwert geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van verschillende keuzes: het soort model, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ferwert in april 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2000
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1350
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €170
Lamellen250 x 150 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ferwert. In het volgende schema tonen wij een overzicht met de populairste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA, Karwei & Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Andere merken: Novoferm, Weinor, Roma, Toppoint, Husol, Bece & Sunway, Swela, Schlappi, Copaco, Dickson, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Ferwert? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder bekijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site check je ook leveranciers en showrooms in Nes, Hegebeintum en Buren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest handige zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering is afhankelijk van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in verschillende kleuren, designs en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Ferwert?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €750. Screens €255 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €775). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, soort bediening, type materiaal, prints en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Ferwert?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Ferwert. In die situaties komt een lokale monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur het systeem op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met een handslinger werkt prima, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9172

Plaats een reactie