Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nes vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Nes? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Soms behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn gigantisch veel diverse oplossing. Op deze pagina delen we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Nes en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-nes

Zonnescherm laten plaatsen in Nes

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nes via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met experts die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nes en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De vakman monteert het uitvalscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Toets of het netjes is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Nes

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nes is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot €2700. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest gekozen producten.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen zo tussen de €875 tot wel €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven komen uit tussen de €450 t/m €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Nes is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De kosten variëren tussen de €300 t/m €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Nes.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen tussen de €680 – €1650.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nes: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €310 en €925. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende types zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €65,00 – €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nes: voor iedereen zelf te installeren.
 • Aanbod in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en unieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een prijskaartje van €95 tot +/- €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een kostenplaatje van €55 tot €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Nes: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel modellen en materialen als kunststof, hout, bamboe, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met tarieven van €70 tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van aluminium, pvc, bamboe, kunststof, hout. Ideaal voor hoge / grote ramen en matchen goed met een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij circa €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Nes op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij circa €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nes geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Te monteren op: uitzetraam, vast raam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten: het artikel, type materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. Hieronder tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nes in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2000
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1325
Screenstot 4 meter breed€255 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €145
Lamellen100 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €380
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Nes. In de tabel hierna delen we een overzicht met de populairste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Weinor, Bece, Toppoint, Husol & Swela, Copaco, Schlappi, Sunway, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Ameland

Goedkope zonwering kopen in Nes? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bekijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vind je ook montagepartners en verkopers in Bornwird, Buren en Hollum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest praktische zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een heleboel kleuren, modellen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nes?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte onkosten vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €275 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €800). Budget keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Nes?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Nes. Dan komt er een capabele monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het systeem op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9163

Plaats een reactie