Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Brantgum vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Brantgum? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €72,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse combinaties. Via onze site check je een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we een kostenindicatie en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Brantgum en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-brantgum

Zonnescherm laten plaatsen in Brantgum

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Brantgum door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Brantgum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals jij dat wilt. Toets of het product goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Brantgum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Brantgum is geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €300 t/m €2600. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest geziene producten.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Tip: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties liggen tussen de €850 tot €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €475 t/m €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Brantgum is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven variëren tussen de €250 – €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties liggen tussen de €270 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Brantgum.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen variëren tussen de €750 en €1775.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Brantgum: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 – €925. In het boxje hieronder behandelen we de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €50,00 tot €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Brantgum: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Aanbod in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een warme en authentieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een prijskaartje van €100 tot +/- €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie onkosten van €65 tot €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Brantgum: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als onder andere bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een prijskaartje van €82,5 tot €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. pvc, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Geschikt voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Brantgum direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Brantgum zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €700.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via verschillende opties: het soort model, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bediening. In het overzicht hierna verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Brantgum in mei 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2250
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1375
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €140
Lamellen200 x 200 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €260
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Brantgum. In het schema hieronder bekijk je een overzicht met de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Deponti, Novoferm, Toppoint, Roma, Bece & Lumenguard, Schlappi, Dickson, Sunway, Swela, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Brantgum? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje vind je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker bekijk je ook fabrikanten en shops in Hiaure, Foudgum en Holwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, vormen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Brantgum?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De normale investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €270 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een instap-rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €805). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, prints en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Brantgum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Brantgum. In dat geval komt in ervaren vakman die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de zonwering vakkundig vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9153

Plaats een reactie