Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Broeksterwâld vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Broeksterwâld? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke oplossing. Via deze website check je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Broeksterwâld en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-broeksterwald

Zonnescherm laten plaatsen in Broeksterwâld

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Broeksterwâld middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het product volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Broeksterwâld en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De specialist hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Broeksterwâld

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Broeksterwâld is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige producten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 en €2850. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de beste types.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Advies: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven komen uit tussen de €825 en €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €450 en €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Broeksterwâld komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €200 t/m €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €370 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Broeksterwâld.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven komen uit tussen de €630 t/m €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Broeksterwâld: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 en €975. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €47,50 – €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Broeksterwâld: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €95 tot €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan onkosten van €55 tot €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Broeksterwâld: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel systemen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, bamboe, PVC, aluminium, stof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €77,5 tot zo’n €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. stof, kunststof, aluminium, hout, pvc. Praktisch voor lange / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Broeksterwâld op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Broeksterwâld geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het soort systeem, het gewenste materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Broeksterwâld in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2275
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€270 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €160
Lamellen180 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €330
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Broeksterwâld. In de tabel hieronder bekijk je informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Roma, Deponti, Weinor, Toppoint, Husol, Bece en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Milano, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in Broeksterwâld? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bekijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook leveranciers en showrooms in Rinsumageast, De Falom en Sibrandahûs.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Broeksterwâld?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Screens €200 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €775). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raampartij). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het materiaal, vormen / kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Broeksterwâld?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Broeksterwâld. Hierbij komt een ervaren montagepartner die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het systeem goed monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9108

Plaats een reactie