Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rinsumageast vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Rinsumageast? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €77,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties win je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke soorten. Op dit platform delen we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij verstrekken we de geschatte kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Rinsumageast en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-rinsumageast

Zonnescherm laten plaatsen in Rinsumageast

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rinsumageast middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste wijze aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rinsumageast en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De professional levert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals afgesproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Rinsumageast

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Rinsumageast wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige artikelen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel materialen en maten. De kosten variëren tussen de €250 en €2525. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest verkochte toepassingen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €900 tot zo’n €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen komen uit tussen de €475 t/m €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Rinsumageast is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen liggen tussen de €300 t/m €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen variëren tussen de €360 en €1350 voor rolluiken bestellen in Rinsumageast.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het gebouw. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen komen uit tussen de €640 tot €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Rinsumageast: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €390 tot €900. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante types.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te installeren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in veel prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €45,00 en €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rinsumageast: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en unieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht een tarief van €105 tot €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een tarief van €65 oplopend tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Rinsumageast: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, kunststof, aluminium, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met prijzen van €82,5 tot +/- €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. pvc, aluminium, stof, bamboe, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Rinsumageast op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij om en nabij de €490 en lopen op tot €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rinsumageast bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten starten bij gemiddeld €75 en kunnen oplopen tot €800.

 • Past op bijna elk raam: valraam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei keuzes: het soort systeem, type materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rinsumageast in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €145
Lamellen200 x 200 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 breed€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Rinsumageast. In de tabel hieronder vergelijk je een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Praxis, IKEA, Karwei & Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol en Copaco, Swela, Schlappi, Dickson, Sunway, Milano.

Zonwering experts in regio van Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in Rinsumageast? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna bespreken we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vind je ook monteurs en shops in Wyns, Sibrandahûs en Dokkum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest populaire zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, modellen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Rinsumageast?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €270 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €775). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Rinsumageast?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Rinsumageast. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele monteur die de raampartij inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de monteur de zonwering op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is op zich ok, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9105

Plaats een reactie