Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oostrum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Oostrum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit gigantisch veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij verstrekken we gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Oostrum en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oostrum

Zonnescherm laten plaatsen in Oostrum

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oostrum middels een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Oostrum en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De installateur plaatst het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Oostrum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oostrum wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 tot zo’n €2775. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire modellen.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Tip: het systeem kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €800 tot wel €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven liggen zo tussen de €450 t/m €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Oostrum is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten liggen zo tussen de €340 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Oostrum.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten liggen tussen de €750 tot €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oostrum: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 en €825. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te bevestigen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei types zoals dakraam, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €60,00 en €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oostrum: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een tarief van €105 tot wel €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijzen van €47,5 tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Oostrum: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden mega veel dessins en materialen als bijv. hout, PVC, stof, kunststof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijskaartje van €80 tot zo’n €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. stof, aluminium, hout, kunststof, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €60 en lopen op tot €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oostrum in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten bij om en nabij de €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oostrum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij om en nabij de €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse factoren: het model, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oostrum in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2125
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €165
Lamellen150 x 100 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oostrum. In de tabel hierna vind je details over de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA & Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido, Bol.com.
 • Zie ook: Deponti, Novoferm, Roma, Toppoint, Husol, Weinor & Schlappi, Lumenguard, Milano, Sunway, Copaco, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Oostrum? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bespreken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook leveranciers en showrooms in Wetsens, Ee en Metslawier.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw stijl. We delen nu de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, modellen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oostrum?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €270 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je al snel €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €785). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale kosten hangen af van: het model, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, designs en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oostrum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Oostrum. Hierbij komt een deskundige vakman die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm op de juiste wijze aanbrengen. Op die manier geniet je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9125

Plaats een reactie