Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lioessens vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Lioessens? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan gigantisch veel verschillende producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens verstrekken we de huidige tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Lioessens (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-lioessens

Zonnescherm laten plaatsen in Lioessens

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Lioessens via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Lioessens en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur levert het terrasscherm of de plissés zoals afgesproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Lioessens

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Lioessens is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot zo’n €2950. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest geziene keuzes.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Let op: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €850 t/m €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €450 – €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Lioessens is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen variëren tussen de €300 tot €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten schommelen tussen de €290 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Lioessens.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de ambiance van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen liggen zo tussen de €660 tot zo’n €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Lioessens: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven variëren tussen de €340 tot €850. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, simpel zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt allerlei types zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €45,00 en €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lioessens: heel simpel zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €100 oplopend tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijzen van €52,5 tot +/- €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Lioessens: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. hout, stof, kunststof, bamboe, PVC. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan prijzen van €80 oplopend tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, pvc, kunststof, bamboe. Ideaal voor grote ramen en bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten vanaf €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Lioessens op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €460 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Lioessens zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, vast raam, draairaam, valraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: de productcategorie, het materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In het volgende schema vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lioessens in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1300
Screenstot 4 meter breed€280 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €145
Lamellen200 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Lioessens. In het schema hierna tonen wij details over de beste verkochte merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Karwei, Praxis en Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Bece, Novoferm, Deponti, Roma, Husol, Weinor en Copaco, Sunway, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Lioessens? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel delen we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Ee, Morra en Engwierum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, designs en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Lioessens?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €250 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleuren en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Lioessens?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Lioessens. Hierbij komt een lokale installateur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het model degelijk monteren. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger is voldoende, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9134

Plaats een reactie