Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Morra vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Morra? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Soms behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende combinaties. Via deze website check je een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop bieden we een indicatie van de kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Morra en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-morra

Zonnescherm laten plaatsen in Morra

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Morra middels een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het product op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe leveranciers uit de buurt. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Morra en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De installateur monteert de screens of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Morra

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Morra is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende materialen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot €2850. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte modellen.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Disclaimer: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €800 t/m €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Moderne eigentijdse look.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €375 tot €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Morra komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €200 – €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €280 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Morra.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten liggen tussen de €680 tot €1800.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Morra: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €360 – €800. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos op te hangen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €47,50 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Morra: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een speelse en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan onkosten van €90 tot wel €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan kosten van €47,5 tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Morra: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen zoals o.a. bamboe, stof, aluminium, PVC, hout. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijzen van €72,5 oplopend tot €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, kunststof, stof, hout, pvc. Ideaal voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Morra voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten vanaf €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Morra zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van velerlei keuzes: het soort model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hierna verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Morra in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1575
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €155
Lamellen200 x 200 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Morra. In het volgende blokje tonen wij details over de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Roma, Bece, Novoferm, Toppoint, Husol & Swela, Milano, Copaco, Lumenguard, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in regio van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Morra? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? Hierna verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Engwierum, Paesens en Anjum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Morra?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €225 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je om en nabij de €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €765). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €115 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Morra?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Morra. Er komt dan een lokale montagepartner die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm op de goede manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9135

Plaats een reactie