Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Anjum vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Anjum? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel diverse modellen. Op dit platform check je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens verstrekken we een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Anjum en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-anjum

Zonnescherm laten plaatsen in Anjum

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Anjum via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product op de goede manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk model past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Anjum en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional monteert het terrasscherm of de shutters zoals gewenst. Test of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Anjum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Anjum is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €350 t/m €2600. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest bekende toepassingen.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten komen uit tussen de €800 – €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €325 – €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Anjum is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 – €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties komen uit tussen de €320 – €1475 voor rolluiken bestellen in Anjum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven schommelen tussen de €610 tot zo’n €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Anjum: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten bedragen tussen de €310 tot €875. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €45,00 tot €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Anjum: heel simpel zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met tarieven van €95 oplopend tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met onkosten van €62,5 oplopend tot €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Anjum: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen als bijvoorbeeld PVC, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Met houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €72,5 tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. bamboe, hout, stof, kunststof, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €85 en lopen op tot €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Anjum voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij €460 en lopen op tot €900.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Anjum geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Deze weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse onderdelen: het model, de materiaalkeuze, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Anjum in juli 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1350
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €155
Lamellen150 x 100 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €360
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Anjum. In de onderstaande tabel bieden wij uitleg over de grootste merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei, Gamma & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Weinor, Husol, Toppoint, Deponti & Lumenguard, Copaco, Milano, Swela, Dickson, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Anjum? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? Hierna bespreken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Oostrum, Lioessens en Ee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Anjum?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €205 per raampartij. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €765). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raampartij). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, prints en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Anjum?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Anjum. Hierbij komt een capabele monteur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten vakkundig vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger of band is acceptabel, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9133

Plaats een reactie