Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westergeest vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Westergeest? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Tevens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn gigantisch veel verschillende modellen. Op dit portaal doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien vind je de huidige tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Westergeest en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-westergeest

Zonnescherm laten plaatsen in Westergeest

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Westergeest door een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en handigste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Westergeest en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De installateur installeert het terrasscherm of gordijnen zoals gewenst. Controleer of het product goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Westergeest

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westergeest wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel modellen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 en €2600. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne producten.

Ontdek het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Let op: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €875 t/m €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties schommelen tussen de €475 – €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Westergeest is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De tarieven liggen zo tussen de €225 tot €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte kosten schommelen tussen de €320 en €1475 voor rolluiken bestellen in Westergeest.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen liggen tussen de €600 tot zo’n €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Westergeest: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen schommelen tussen de €310 tot €975. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, eenvoudig aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €47,50 en €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westergeest: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een warme en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €90 oplopend tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een prijs van €47,5 tot zo’n €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Westergeest: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel systemen en materialen als o.a. PVC, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie tarieven van €70 tot +/- €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van stof, kunststof, pvc, bamboe, hout. Ideaal voor hoge / grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten vanaf €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westergeest vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij om en nabij de €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Westergeest zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse zaken: het model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het volgende schema vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Westergeest in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €145
Lamellen250 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 breed€115 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Westergeest. In het volgende blokje vind je een aanvulling op de meest gekozen merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma & Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Weinor, Bece, Toppoint, Roma, Novoferm en Lumenguard, Copaco, Dickson, Milano, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Westergeest? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder delen we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook installateurs en verkopers in Augsbuurt, Veenklooster en Kollumerpomp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die matcht met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in praktisch alle kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Westergeest?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Screens €225 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €755). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €140 per raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Westergeest?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Westergeest. Er komt dan een lokale monteur die ieder raam opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product op de juiste manier monteren. Op die manier heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9295

Plaats een reactie