Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ens vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Ens? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om zonnestralen te weren. Vaak geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan enorm veel afzonderlijke systemen. Via deze website verstrekken we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Ens (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ens

Zonnescherm laten plaatsen in Ens

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ens via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel goed aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ens en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. De professional hangt het knikarmscherm of de lamellen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Ens

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ens wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 tot wel €2575. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen types.

Prijzen en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Belangrijk: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven schommelen tussen de €800 tot €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven liggen tussen de €400 tot wel €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Ens is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €350 – €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten liggen zo tussen de €340 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Ens.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden de sfeer van huizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten komen uit tussen de €650 t/m €1725.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ens: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven schommelen tussen de €380 tot €875. In het bijgaande stukje lees je informatie over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in veel prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €55,00 tot €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ens: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €110 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan kosten van €57,5 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Ens: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen als hout, bamboe, stof, kunststof, PVC. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een tarief van €70 tot zo’n €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, hout, stof, bamboe. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ens direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, valramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten vanaf €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ens zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het soort model, de materiaalsoort, de maximale breedte en de manier van bedienen. In het schema hierna vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ens in juni 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €140
Lamellen100 x 50 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Flevoland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ens. In het schema hieronder tonen wij informatie over de beste verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Husol, Deponti, Bece, Roma en Milano, Dickson, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Ens? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna verstrekken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker bekijk je ook installatiepartners en shops in Genemuiden, Nagele en Mastenbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest gekozen soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, stoffen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ens?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Screens €225 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een normaal rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €820). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 per raam / kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de noodzakelijke afmetingen, bediening, materiaalgebruik, motiefjes en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Ens?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Ens. Hierbij komt een lokale montagepartner die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het systeem vakkundig installeren. Dankzij deze service ben je zeker van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en screens starten bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8307

Plaats een reactie