Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Espel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Espel? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens check je de huidige tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Espel (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-espel

Zonnescherm laten plaatsen in Espel

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Espel door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de goede manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en handigste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Espel en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De installateur plaatst het knikarmscherm of de shutters op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Espel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Espel wordt gekocht door mensen om je woning wat te verkoelen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere toepassingen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende prints en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 t/m €2875. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest verkochte oplossingen.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Advies: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €800 tot wel €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Espel komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen zo tussen de €300 en €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen variëren tussen de €270 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Espel.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen bedragen tussen de €690 tot wel €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Espel: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen variëren tussen de €380 tot €875. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals verduisterende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €52,50 en €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Espel: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €110 tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €60 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Espel: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, bamboe, hout, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan onkosten van €70 oplopend tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, kunststof, aluminium, hout, stof. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij gemiddeld €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Espel in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij gemiddeld €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Espel bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal factoren: het model, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de volgende tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Espel in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1600
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €160
Lamellen100 x 50 cm€70 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Flevoland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Espel. In het schema hieronder bekijk je uitleg over de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm, Weinor en Swela, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Espel? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vergelijk je ook leveranciers en winkels in Ens, Creil en Nagele.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest ideale soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, dessins en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Espel?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €200 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €795). Overige opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €115 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Espel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Espel. In dat geval komt in gespecialiseerde vakman die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur de producten degelijk vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8311

Plaats een reactie