Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tollebeek vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Tollebeek? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook bekijk je de geschatte kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Tollebeek en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-tollebeek

Zonnescherm laten plaatsen in Tollebeek

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Tollebeek door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de goede manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van experts in de gemeente. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en effectiefste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Tollebeek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur installeert de screens of de shutters zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Tollebeek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Tollebeek wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere producten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot wel €2900. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen types.

Adviezen over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten liggen tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 tot wel €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Tollebeek is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De onkosten schommelen tussen de €300 t/m €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten schommelen tussen de €360 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Tollebeek.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op het karakter van van woonhuizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen liggen tussen de €640 tot €1700.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Tollebeek: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €390 tot €975. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €62,50 en €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tollebeek: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te koop in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en landelijke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een tarief van €110 tot wel €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie onkosten van €50 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Tollebeek: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit diverse modellen en materialen zoals o.a. stof, bamboe, kunststof, hout, aluminium. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op onkosten van €65 tot €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals kunststof, aluminium, hout, pvc, bamboe. Geschikt voor hoge / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij circa €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Tollebeek voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen beginnen bij zo’n €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Tollebeek bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij gemiddeld €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het type model, materiaaltypes, de afmeting en afwerking plus bediening. In de volgende tabel delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Tollebeek in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€865 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €145
Lamellen250 x 150 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €360
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Flevoland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Tollebeek. Hieronder bekijk je een aanvulling op de populairste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA & Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm, Husol, Roma & Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Dickson, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Tollebeek? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna bieden wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook fabrikanten en bedrijven in Emmeloord, Espel en Ens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Tollebeek?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €200 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een instap-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €825). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €105 per raampartij). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het formaat, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Tollebeek?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Tollebeek. Dan komt er een gediplomeerde expert die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm fatsoenlijk installeren. Zo heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8309

Plaats een reactie