Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vierhouten vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Vierhouten? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch tegen hevige zon. Ook creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn tientallen verschillende systemen. Via deze website geven we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook vind je gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Vierhouten en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-vierhouten

Zonnescherm laten plaatsen in Vierhouten

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vierhouten door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het scherm juist bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Vierhouten en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de vakmannen. De montage-specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Vierhouten

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Vierhouten wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot wel €2750. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest handige modellen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Belangrijk: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen variëren tussen de €875 tot zo’n €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten bedragen tussen de €400 – €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Vierhouten is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 – €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Vierhouten.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Handige markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €640 tot zo’n €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Vierhouten: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €350 en €925. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te bevestigen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €62,50 tot €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vierhouten: eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en authentieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €105 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht onkosten van €57,5 tot wel €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Vierhouten: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel soorten en materialen als o.a. kunststof, aluminium, bamboe, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht prijzen van €82,5 tot zo’n €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. aluminium, stof, bamboe, hout, pvc. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €65 en kunnen oplopen tot €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Vierhouten direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij zo’n €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vierhouten zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, hordeur, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 hangen af van verschillende opties: het soort systeem, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In het volgende schema bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vierhouten in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €165
Lamellen150 x 100 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vierhouten. In het volgende schema bekijk je informatie over de grootste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, IKEA & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Toppoint, Bece, Roma, Weinor, Deponti, Husol en Lumenguard, Milano, Dickson, Swela, Copaco, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Nunspeet

Goedkope zonwering kopen in Vierhouten? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna vergelijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook montagebedrijven en bedrijven in Zwartsluis, Hulshorst en Belt-Schutsloot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Vierhouten?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €225 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een instap-rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €805). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €100 per raam / kozijn). De totale prijzen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, dessins en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Vierhouten?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Vierhouten. Dan komt er een capabele installateur die ieder raam bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het product op de juiste manier monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8076

Plaats een reactie