Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nunspeet vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Nunspeet? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is praktisch om de zon en warmte te weren. Vaak realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben immens veel diverse combinaties. Via deze website kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je een kostenindicatie en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Nunspeet (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-nunspeet

Zonnescherm laten plaatsen in Nunspeet

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nunspeet door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat alles op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nunspeet en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De monteur monteert het terrasscherm of de plissés zoals besproken. Check of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Nunspeet

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nunspeet is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele opties zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €475 – €2500. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte oplossingen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen liggen tussen de €825 tot wel €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €450 – €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nunspeet is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €375 tot €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties variëren tussen de €350 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Nunspeet.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen variëren tussen de €730 tot €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nunspeet: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven komen uit tussen de €390 tot €800. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante types.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei types zoals transparante, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €55,00 tot €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nunspeet: zonder problemen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een exclusieve en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €105 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie prijzen van €47,5 tot wel €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Nunspeet: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen als bijv. stof, bamboe, aluminium, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met prijzen van €80 tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, hout, stof, pvc, aluminium. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Nunspeet direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij gemiddeld €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nunspeet zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten vanaf €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse factoren: het type product, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het volgende schema bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nunspeet in mei 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1325
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1250
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €175
Lamellen250 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Nunspeet. Hierna bespreken we details over de beste verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Karwei, Hornbach en Leen Bakker, Formido, FonQ, Kwantum, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Novoferm, Weinor, Bece, Deponti, Roma en Dickson, Sunway, Schlappi, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Nunspeet

Goedkope zonwering kopen in Nunspeet? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en winkels in Elburg, Hattem en Zwolle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We delen nu de meest verkochte soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Nunspeet?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €210 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm betaal je ongeveer €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een normaal rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €785). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 per raampartij). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Nunspeet?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Nunspeet. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het product fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice geniet je altijd van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger is acceptabel, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8070, 8071, 8072Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie